• GESCHIKT VOOR: ALLE TEXTIEL
  • AANTAL KLEUREN: 1 TOT 9
  • OPLAGE: MIN. 25 STUKS

Zeefdruk op textiel…

Zeefdruk is een techniek voor het drukken van verschillende grafische doeleinden. Textiel bedrukking is de meest gekende, maar ook kunstdrukken of affiches kunnen met deze techniek gedrukt worden.

Eveneens heeft die ook een industriële toepassing voor de productie van bv. printplaten en zonnecellen. Deze grafische techniek wordt ook serigrafie genoemd.

zeefdruk is een techniek met spatel en zeef
zeefdruk is een precisie werk
zeefdruk in meerdere kleuren kan met carrousel

Principe van zeefdruk op kleding

Zeefdruk techniek is een doordruk techniek. Een fijn stuk gaas van zijde, polyester of staal wordt hierbij gespannen over een raamwerk. Het zeefdrukraam wordt vervolgens belicht door middel van een positiefilm.

De donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende ontwerp (tekst, logo, …) op het zeefdrukraam zullen ontstaan. Hier zal dan de inkt doorheen gedrukt worden.

Voor elke kleur die gedrukt moet worden zal wel telkens een zeefdrukraam of zeef aangemaakt moeten worden.  Daarom maakt deze techniek het minder interessant voor kleinere oplages.

Vervolgens zal men op dit zeefdrukraam inkt aanbrengen. Met de hulp van een rakel zal de vorm het sjabloon (tekst, logo, embleem, …) op het textiel (of ander voorwerp) gedrukt worden.

Zeefdruk is een inkt die zeer goed dekkend is. Dit maakt het interessant om op donkere kledij te drukken.

Kwaliteitsvolle bedrukking die daarbij nog eens ecologisch verantwoord zijn.  Dan kunnen wij bij kledij-bedrukking.be aanbieden.  Zelfs na meerdere wasbeurten zullen uw t-shirts, polo’s, sweaters, hoodies, … super uitzien!

Bij zeefdruk heb je steeds een cliché en zeef die gemaakt worden, waardoor er een kost is voor de opstart van je druk.  

Om deze opstartkosten te beperken, raden we aan om textiel in zeefdruk vanaf 25 stuks te bestellen!

Wil je minder stuks bestellen dan raden we aan bv. transferdruk te gebruiken.

Het is steeds belangrijk om je textiel correct te wassen. 

Het binnenstebuiten draaien van je kledij zorgt dat je opdruk langer meegaat.

Gebruik geen bleekmiddel en was je kleding op maximum 40°C (Het is eerder aangeraden om je kledij te wassen op 30°C).

Na het wassen droog je de kledij op een wasrekje.

Standaard kunnen wij voorkant en achterkant van een kledingstuk drukken tot een maximum van A3+ Formaat. Ook op de mouw kan gedrukt worden. Afhankelijk van het type kledingstuk en het ontwerp kan dit berekend worden hoe groot dit kant.

Bij zeefdruk kan op meest geschikte plaatsen gedrukt worden.

De beperking bij zeefdruk is echter wel dat er niet kan gedrukt worden over knoppen (bv. polo’s, hemden, …). 

Ook over ritsen (bv. jassen, softshells, …) is bij zeefdruk niet mogelijk.

Wens je toch groter te laten bedrukken, informeer dan even naar de mogelijkheden.

Wij kunnen standaard tot 9 kleuren in zeefdruk aanbieden.  Heb je meer dan 9 kleuren zullen we je een gepaste oplossing aanbieden.

Afhankelijk van het aantal kleuren dat je wenst te bedrukken zijn andere technieken zoals transferdruk of DTG printing interessanter.

Veel textielsoorten zoals t-shirts, sweaters, hoodies, tanktops, … zijn te bedrukken met zeefdruk.

In sommige gevallen is het echter iets moeilijker om bepaalde zaken te bedrukken.  Fleece is eerder niet aan te raden te drukken met deze techniek.

Zo zal kleding die moeilijker te bedrukken is met technieken zoals DTG Printing, transferdruk of borduurtechniek uitgevoerd worden.

Bij zeefdruk word je logo/embleem rechtstreeks met inkt op je textiel gedrukt.

Bij transferdruk zullen de logo’s of emblemen eerst klaar gemaakt worden met de zeefdrukcarrousel.  Daarna wordt er een lijmlaag opgezet.  Vervolgens kunnen de transfers door middel van een pers geplaatst worden op textiel.

Bij transfers heb je de mogelijkheid om hierdoor textiel op een later tijdstip te bedrukken.  Daarom is transferdruk een zeer interessant alternatief.