WAT ISZEEFDRUKZEEFDRUKOP KLEDIJ?

  • Uitgebreid Assortiment

    Méér dan 500 merken!

  • Persoonlijke Contact

    Uw contactpersoon van A tot Z

  • Gratis Levering

    in de hele Benelux

Zeefdruk op kledij in enkele woorden uitgelegd...

De Techniek

Zeefdruk is een techniek voor het drukken van verschillende grafische doeleinden. Textiel bedrukking is de meest gekende, maar ook kunstdrukken of affiches kunnen met deze techniek gedrukt worden. Eveneens heeft die ook een industriële toepassing voor de productie van bv. printplaten en zonnecellen. Deze grafische techniek wordt ook serigrafie genoemd.

Het Principe van zeefdruk op kledij

Zeefdruk techniek is een doordruk techniek. Een fijn stuk gaas van zijde, polyester of staal wordt hierbij gespannen over een raamwerk. Het zeefdrukraam wordt vervolgens belicht door middel van een positiefilm.

De donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende ontwerp (tekst, logo, …) op het zeefdrukraam zullen ontstaan. Hier zal dan de inkt doorheen gedrukt worden.

Vervolgens zal men op dit zeefdrukraam inkt aanbrengen. Met de hulp van een rakel zal de vorm het sjabloon (tekst, logo, embleem, …) op het textiel (of ander voorwerp) gedrukt worden.

Zeefdruk is een inkt die zeer goed dekkend is. Dit maakt het interessant om op donkere kledij te drukken.

Vraag & Antwoord over zeefdruk

Onze klanten getuigen...

Vanaf de eerste bestelling had ik een ongelooflijk goed contact met kledij-bedrukking.be en kan dit alleen maar bevestigen bij alle andere bestelling die we nadien lieten uitvoeren!  Gewoon SUPER!

Ik wist in begin niet welke merk of druktechniek ik nodig had, maar kledij-bedrukking.be kon me hierin snel een mooi voorstel uitwerken.  Voor mij is het dus heel duidelijk...  Kleding bestellen en bedrukken?  Dan is zonder twijfel bij kledij-bedrukking.be!

Met een beperkt budget en korte leveringstermijn kledij bestellen?  Dat was geen eenvoudige taak, maar kledij-bedrukking.be verzorgde het van A tot Z.  Echt ongelooflijk!  Ik kreeg een juiste en verstaanbare uitleg over welke technieken ze gingen gebruiken.