WAT ISTRANSFERDRUKTRANSFERDRUKOP KLEDIJ?

  • Uitgebreid Assortiment

    Méér dan 500 merken!

  • Persoonlijke Contact

    Uw contactpersoon van A tot Z

  • Gratis Levering

    in de hele Benelux

Transferdruk op kledij in enkele woorden uitgelegd...

De Techniek

Transferdruk is een specifieke druk voor de textielsector. In eerste instantie werd deze druk vooral gebruikt voor sportkledij om reclame aan te brengen. Vooral in voetbal, basket, atletiek, motorsport en wielersport is dit enorm populair.

Door de jaren heen is echter de techniek zo uitgebreid dat het ook voor werkkleding en andere kledij perfect bruikbaar is. Zelfs reflecterende of brandwerende transfers zijn voor werkkledij beschikbaar!

Het Principe van transferdruk op kledij

Transferdruk is een techniek die zowel digitaal, als per kleur kan gemaakt worden.
Zo zijn er zeefdruk transfers waarbij een opdruk kan gemaakt worden op basis van PMS-kleur.

Maar ook digitaal kunnen transfers gemaakt worden. Hierbij worden transfers geprint op een vel. De prints worden vervolgens op een polyesterstof gelegd om zo onder druk (+/- 4 bar) en warmte +/- 150°C gedurende 10 à 15 seconden gebakken onder een transferpers. Door de warmte komt de transfer los en zet het zich vast op de kledij.

Zelfs na meerdere wasbeurten zal het haar kleurechtheid niet verliezen. Een ideale druktechniek voor kleinere oplages of om achteraf textiel bij te drukken.

Vraag & Antwoord over transferdruk

Onze klanten getuigen...

Vanaf de eerste bestelling had ik een ongelooflijk goed contact met kledij-bedrukking.be en kan dit alleen maar bevestigen bij alle andere bestelling die we nadien lieten uitvoeren!  Gewoon SUPER!

Ik wist in begin niet welke merk of druktechniek ik nodig had, maar kledij-bedrukking.be kon me hierin snel een mooi voorstel uitwerken.  Voor mij is het dus heel duidelijk...  Kleding bestellen en bedrukken?  Dan is zonder twijfel bij kledij-bedrukking.be!

Met een beperkt budget en korte leveringstermijn kledij bestellen?  Dat was geen eenvoudige taak, maar kledij-bedrukking.be verzorgde het van A tot Z.  Echt ongelooflijk!  Ik kreeg een juiste en verstaanbare uitleg over welke technieken ze gingen gebruiken.