• GESCHIKT VOOR: Katoen / Mix Katoen/Polyester
  • AANTAL KLEUREN: DIGITAAL
  • OPLAGE: Vanaf 1 Stuk

DTG Printing op kledij printen.

DTG Printen of Direct To Garment printen is de laatste jaren een zeer interessante techniek geworden.  Deze methode wordt steeds populairder omwille dat het reeds vanaf 1 stuk kan bedrukt worden.

Heb je dus maar één stuk nodig van een t-shirt, sweater, polo, … en is je opdruk in full color (digitaal)?  Dan is DTG Printen de beste oplossing.

Principe van DTG Printing

Deze methode zorgt ervoor dat het textiel rechtstreeks kan bedrukt worden met inkt. Het principe is hetzelfde als bij een gewone printer, waarbij hier het papier gewijzigd wordt met een kledingstuk.

Na het drukken van de t-shirt, polo, sweater, … zal de opdruk nog extra gefixeerd worden met de transferpers of droogtunnel.

DTG Printen kan ook op donker textiel.  Aangezien deze printer ook over witte inkt beschikt zullen kleuren dus eerst met een onderlaag wit geprint worden.

DTG Printing is een zeer interessante techniek, waarmee je reeds vanaf 1 stuk je ontwerp kenbaar kan maken.

Het is steeds belangrijk om je kledij correct te wassen. 

Het binnenstebuiten draaien van je textiel zorgt dat je opdruk langer meegaat.

Gebruik geen bleekmiddel en was je kleding op maximum 40°C. Neem hiervoor gerust even contact met ons op!

Na het wassen droog je de kledij op een wasrekje.

Standaard opteren wij een opdruk van een A3+ Formaat (29.7 x 42 cm).

Wens je toch groter te laten bedrukken, informeer dan even naar de mogelijkheden.

DTG Printing is een machine die in 4 kleuren + wit kan drukken. Alles binnen de range van CMYK-kleuren en wit is dus mogelijk.

Afhankelijk van het aantal kleuren dat je wenst te bedrukken zijn andere technieken zoals zeefdruk of zeefdruktransfers interessanter.

Veel textielsoorten zoals t-shirts, sweaters, hoodies, tanktops, … zijn te bedrukken met DTG Printing.

In sommige gevallen is het echter iets moeilijker om bepaalde zaken te bedrukken.  Fleece is niet mogelijk met deze techniek te drukken of printen.

Zo zal kleding die moeilijker te bedrukken is met technieken zoals DTF Printing, transferdruk of borduurtechniek uitgevoerd worden.