• GESCHIKT VOOR: ALLE TEXTIEL
  • AANTAL KLEUREN: ONBEPERKT
  • OPLAGE: VANAF 1 STUK

De populaire techniek voor bedrukking van kleding.

Transferdruk is een specifieke druk voor de textielsector. In eerste instantie werd deze druk vooral gebruikt voor sportkledij om reclame aan te brengen. Vooral in voetbal, basket, atletiek, motorsport en wielersport is dit enorm populair.

Door de jaren heen is echter de techniek zo uitgebreid dat het ook voor werkkleding en andere kledij perfect bruikbaar is. Zelfs reflecterende of brandwerende transfers zijn voor werkkledij beschikbaar!

Bij transferdruk heb je verschillende mogelijkheden.

Flexdruk: Flexdruk is zeer interessant en kan al vanaf 1 stuk!

Zeefdruk transfer: Bij deze transfer zal je logo eerst door middel van zeefdruk aangemaakt worden.  Vervolgens zal zoals bij elke ander transfer door middel van een pers het embleem of tekst geplaatst worden op het textiel.

Digitale transfer: Ook bij deze techniek wordt er eerst een embleem of tekst geprint op een transfervel die al dan niet al voorzien is van een lijmlaag.

Wij kunnen je bij de keuze van opdruk de gepaste oplossing aanbieden, neem hiervoor even contact met ons op!

Het is steeds belangrijk om je textiel correct te wassen. 

Het binnenstebuiten draaien van je kledij zorgt dat je opdruk langer meegaat.

Gebruik geen bleekmiddel en was je kleding op maximum 40°C.   Er zijn ook transfers die op 60°C en 90°C wasbaar zijn.  Neem hiervoor gerust even contact met ons op!

Na het wassen droog je de kledij op een wasrekje.

Standaard opteren wij een opdruk van een A3+ Formaat (29.7 x 42 cm).

Wens je toch groter te laten bedrukken, informeer dan even naar de mogelijkheden.

Wij kunnen standaard tot 4 kleuren in zeefdruk transfer aanbieden.  Heb je meer dan 4 kleuren nodig?  Dan is een digitale transfer een betere oplossing.

Afhankelijk van het aantal kleuren dat je wenst te bedrukken zijn andere technieken zoals zeefdruk of DTG printing interessanter.

Veel textielsoorten zoals t-shirts, sweaters, hoodies, tanktops, … zijn te bedrukken met transferdruk.

n sommige gevallen is het echter iets moeilijker om bepaalde zaken te bedrukken.  Fleece is eerder niet aan te raden te drukken met deze techniek.

Zo zal kleding die moeilijker te bedrukken is met technieken zoals DTG Printing, transferdruk of borduurtechniek uitgevoerd worden.

Bij zeefdruk word je logo/embleem rechtstreeks met inkt op je textiel gedrukt.

Bij transferdruk zullen de logo’s of emblemen eerst klaar gemaakt worden met de zeefdrukcarrousel.  Daarna wordt er een lijmlaag opgezet.  Vervolgens kunnen de transfers door middel van een pers geplaatst worden op textiel.

Bij transfers heb je de mogelijkheid om hierdoor textiel op een later tijdstip te bedrukken.  Daarom is transferdruk een zeer interessant alternatief.