Young woman putting clothes at washing machine while doing laundry

Hoe moet ik mijn bedrukte kledij wassen?

Bedrukte kleding is een geweldige manier om je persoonlijkheid te uiten of je bedrijf te promoten. Maar hoe zorg je ervoor dat je bedrukte kleding mooi blijft en lang meegaat? In deze blogpost geven we je enkele tips over hoe je je bedrukte kledij op de juiste manier kunt wassen.

De juiste temperatuur

De meeste bedrukte kleding kan op maximaal 40 graden Celsius gewassen worden. Kijk echter altijd even naar het waslabel in je kledingstuk om zeker te zijn. Sommige materialen, zoals katoen, kunnen krimpen bij hoge temperaturen.

Binnenstebuiten wassen

Het is belangrijk om je bedrukte kleding binnenstebuiten te wassen. Dit helpt om de bedrukking te beschermen tegen slijtage en verkleuring.

Wasmiddel

Gebruik een mild wasmiddel dat geschikt is voor gekleurde kleding. Vermijd wasmiddelen met bleekmiddel of chloor, want deze kunnen de bedrukking aantasten.

Wasmachine

Was je bedrukte kleding in de wasmachine op een fijnwasprogramma. Dit programma is minder intensief dan een normaal wasprogramma, waardoor de bedrukking minder snel beschadigd raakt.

Drogen

Het is af te raden om je bedrukte kleding in de droogtrommel te drogen. Hang je kledingstukken liever te drogen aan een lijn of droogrek.

Strijken

Strijk je bedrukte kleding binnenstebuiten op een lage temperatuur. Gebruik geen stoom, want dit kan de bedrukking beschadigen.

Extra tips

  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk.
  • Was je bedrukte kleding niet te vaak.
  • Gebruik geen wasverzachter.
  • Laat je bedrukte kleding niet in de zon liggen.

Conclusie:

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bedrukte kleding mooi blijft en lang meegaat.

Kledij Bedrukking helpt je graag!

Heb je nog vragen over het wassen van je bedrukte kledij? Neem dan contact op met Kledij Bedrukking. We helpen je graag verder!

Vergelijkbare berichten